image
image
image
image
image

Akce školy

image
23. 4. 2024 Biologická olympiáda V březnu proběhla v Teplicích okresní kola biologické olympiády pro žáky gymnázií a základních škol. V kategorii C naši školu reprezentovali žáci osmých tříd Vojtěch Brna, Adéla Mančalová a Daniel Partík, v kategorii D pak mladší žáci Šárka Kubíčková a Jitka Křemenová.
image
15. 4. 2024 V září otevřeme 3 první třídy V měsíci březnu navštívily děti z oseckých mateřinek naši školu. Předškoláčci se zapojili do výuky prvňáků a s úspěchem poznávali čísla, písmenka i geometrické tvary. Prohlédli si celou školu a věříme, že se jim u nás líbilo. Hned v dubnu je totiž čekal zápis do prvních tříd.
image
15. 4. 2024 Úspěch v minikopané Mladší i starší žáci se v dubnu zúčastnili okresního semifinále v minikopané, které pořádala naše škola na městském sportovišti. Bez ztráty bodu oba týmy vybojovaly první místo a postupují do okresního finále, které se bude konat 18. dubna v Krupce.
image
15. 4. 2024 Osecká sovička 2024 Ve středu 20. března se opět konala tradiční soutěž o nejlepší recitátory. Účast byla tentokrát větší  než v minulém roce, kdy spousta dětí omarodila. Naši nejmenší recitátoři vše krásně ustáli a statečně se postavili na pódium. Porota neměla jednoduché rozhodování.
zobrazit vše
image
23. 4. 2024 Volby do školské rady 2024 Dne 6. června 2024 proběhne v rámci třídních schůzek volba členů školské rady za rodiče žáků školy. Více informací na úřední desce. 
image
12. 4. 2024 Výsledky zápisu do 1. třídy Výsledky zápisu do 1. tříd pro školní rok 2024/2025 naleznete na úřední desce.
image
18. 3. 2024 Seminář pro rodiče - puberta Vážení rodiče, zveme Vás na seminář, který jistě ocení všichni, kteří mají doma puberťáka. Zkušená lektorka Vám poradí, jak v tomto obtížném věku s dětmi nalézat společnou řeč, jak řešit konfliktní situace, či jak je přimět k plnění školních povinností.
zobrazit všechny zprávy

Kalendář akcí

Školní vzdělávací program Čtyřlístek

1) Naučit žáky pracovat s informačními technologiemi

Kdybychom žáky nevedli k práci s informačními technologiemi, bylo by to v dnešní době stejné, jako bychom je neučili číst, psát či počítat. Výpočetní technika pro nás však neznamená cíl, nýbrž jen prostředek k dosažení cílů jiných. Naše škola má rovněž tradici v dobré vybavenosti počítači a prezentační technikou a to chceme rozvíjet i do budoucnosti. Informatiku zařazujeme již od druhého ročníku prvního stupně jako povinný předmět.

2) Pěstovat u dětí vztah ke sportu

Vybavení naší školy dvěma tělocvičnami a školním hřištěm, sousedství s dalším veřejným hřištěm a fotbalovým hřištěm, tradice ve spolupráci se sportovními organizacemi v našem městě (TJ Baník Osek, TJ Sokol Osek, AŠSK), příhodná poloha našeho města, dlouholetá aktivní práce našich pedagogů a sportovní úspěchy našich žáků, to jsou dostatečné důvody proto, abychom oblast sportu upřednostňovali i nadále.

3) Pomáhat žákům s poruchami učení ve speciálních třídách

Nadstandardní péči žákům s poruchami učení poskytujeme již nyní a doufáme, že tím oslovíme i rodiče žáků z okolních měst. Při vhodných podmínkách zakládáme speciální třídy, organizujeme nápravy těchto poruch na prvním i na druhém stupni naší školy, většina vyučujících českého jazyka prošla kurzem pro vzdělávání žáků se SPUCH.

4) Vytvářet atmosféru pro toleranci a slušnost mezi všemi účastníky výchovně vzdělávacího

Chceme, aby naše škola byla místem, kde se nám všem bude líbit, kde budeme mít klid na usilovnou práci a kam se naši žáci budou rádi vracet. Uvědomujeme si, že vychováváme především občany našeho města a věříme, že pokud budeme respektovat jeden druhého, tolerovat odlišnosti a budeme k sobě slušní, budou stejné hodnoty vyznávat i naši žáci ve svém občanském životě.